Massage

Purup Helse hjælper mennesker fri af fysiske og psykiske smerter, så livet bliver bedre at leve. Smerterne kan typisk være fysiske smerter i kroppen, træthed, hovedpine, stress med mere.

Massage hjælper folk med psykiske indskrænkninger, og hjælper folk, som har ondt i livet, hvor man har brug for at blive guidet i livet for at finde livsglæden frem igen. Desuden hjælper massage med at komme ud af stress, og med at finde sig selv og sandheden i sig selv.

Holistisk Massage

I den holistiske massageform tages højde for,  at kroppen hænger sammen i en helhed, og at et smertende område kan påvirke andre områder i kroppen. Jeg foretager en kropsanalyse, for at finde frem til eventuelle problemområder. Det kan godt være, at man har fysisk ondt ét sted, men smerten kan sagtens stamme fra et andet sted i kroppen.

Der kan også ligge psykiske årsager bag spændinger i kroppen, og er der brug for at hjælp til dette, kan massagen kombineres med samtale og healing.

Kost kan også være en del af behandlingen. Uhensigtsmæssige og ulødige kostemner kan give smertende led og muskler samt kramper. Det kan eksempelvis være lægkramper. Man vil stille og roligt få råd og vejledning til at komme i den rigtige retning, step-by-step, til en frisk og sundere krop.

Fysiske og psykiske tilstande bag spændingerne kan jeg hjælpe med at klarlægge og det giver frihed til at slippe spændingerne.

Eksempler på årsagssammenhænge kan være:

  • Hælesporer, som skyldtes en spændt lægmuskel, som er forårsaget af en spændt hoftebøjle.
  • Iskiasmerter kan skyldes en spændt muskel i balden, som trykker ind på iskiasnerven.
  • Hovedpine kan skyldes skulder eller nakkeproblemer.
  • Smerter i knæ kan være forårsaget af spændt muskel i lænden.
  • Snoren i fingrene kan være forårsaget af spændte muskler mellem skuldrebladene.
  • Musearm kan være forårsaget af spændinger fra skuldre og nakke, som kan være årsag til belastning af underarmen.
  • Uhensigtsmæssige og ulødige kostemner kan give kropssmerter i led og muskler.
  • Problemer med oppustethed kan skyldes en spændt hoftebøjer.
  • Væske i hænder og fødder kan afhjælpes med lymfedrænage.

Lymfe drænage er en meget blid og behagelig massage på hals og nakkeregion. Den kan også laves på maveregionen. Massagen skaber aktivitet i lymfekarrene, som er kroppens drænrør. Det vil samtidig berolige nervesystemet, som bl.a. styrer mave- og tarmfunktion, så det kan også have gavnlig effekt på fordøjelsen.

I den holistiske massage arbejdes med mange forskellige former for tilstande og problemområder. Kroppen fortæller selv hvad og hvor det er galt. Det kan f.eks. vise sig ved smerter eller bevægelsesindskrænkning.

Eksempler på tilstande, jeg arbejder med:

Hælspore
Er en smertende tilstand under hælen eller foden. Det kan skyldes spændinger og/eller myoser i lægmusklen. Det trækker i senetilhæftningerne og giver smerter. Med massagen kan myoserne fjernes og belastningen på senen forsvinder. 

Iskiasmerter
Er en tilstand hvor der er tryk på iskiasnerven og det kan give smerter eller føleforstyrrelser ned i benet. Tryk på iskiasnerven kan blandt andet stamme fra spændinger i en af ballemusklerne. Når disse spændinger løsnes, lettes trykket på nerven og symptomerne vil forsvinde.

Smerter i knæet
Det kan der være mange årsager til. En af årsagerne kan være muskelspændinger i læggen, låret eller i hoftebøjeren, som sidder i bækkenet. Spændinger gør, at musklerne bliver forkortet og trækker derved utilsigtet i skelettet. Man kommer til at gå lidt anderledes og overbelaster bl.a. knæet. Når muskelspændingerne løsnes får kroppen en mulighed for at komme tilbage i balance igen.

Hovedpine
Hovedpine kan opstå på grund af spændinger i nakke- og skulderregionen. Ved at løsne dem, lettes hovedpinen. Ved at arbejde med kroppen og massagen, kan der gås dybere ind i, hvor årsagen til skulder- og nakkespændingerne ligger. Det kan være en forkert kropsholdning, som igen kan komme på grund af spændinger andre steder i kroppen. Ved at gennemgå kroppen, kan årsagen findes og løses.

Priser

Massage 1 time 650,-
Børn 0-12 år 300,-